Az MTVA Virtuózok című produkciójának technikai hátterében a GEM Kft. csapata is aktívan dolgozott. A produkció lezárása után, 2017 őszén beszélgettünk Kovács Attilával, aki a GEM részéről többek között a Roger™ rendszer üzemeltetéséért is felelős volt.

 

Mivel mára elengedhetetlen eszköze a fülmonitor a zenés műsoroknak, így nem kell csodálkozni, hogy idén is láthattuk a fellépők füleiben a klasszikus Shure SE215-öt.

De a 2017-es Dal produkcióra nem csak a zenészek, hanem mi is vittünk egy „kicsi” újdonságot,
az új digitális Phonak rendszert!

Sok Sennheiser IE4, Voice Technologies fülhallgató (VT60iMKII, VT600C) és rengeteg egyéni illeszték után a legújabb Roger™ is járt az MTVA stúdióban! Az elmúlt évek alatt számos produkcióba szállítottunk különböző fülmonitorokat, így mikor találtunk megoldást a régi, küzdelmes analóg rendszer kiváltására, azonnal tájékoztattuk a kollégákat.

Nagy megtiszteltetés ért, mikor megkerestek minket a Magyar Állami Operaházból. A ,,Kádár utolsó beszéde” című egyedi előadást állították színpadra, ahol a hosszú szövegek és a színpadi elrendezés jelentősen megnehezítette a súgó munkáját. Amikor hallottak a problémáról, az MTVA, régi partnerünk ajánlotta szolgáltatásunkat.

Bedrótozva

alt

 

Áttörő újítás a műsorvezetők fülében: diszkrét és kényelmes Voice Technologies VT600C fülhallgatók már a TV2 és az MTVA műsoraiban is.

 

Amerikai akciófilmekben tűnhetett fel először a nézők számára, aztán külföldi TV adások műsorvezetőinél találkozhattunk vele, míg mára a broadcast ipar számos reprezentánsának nyakában láthatjuk tekeredni azt a jellegzetes spirált. Időközben az addig talányosnak tűnt kérdésre is választ kaphattunk: mi a csuda az ott?



Zenészeink többsége látott már fülmonitort, ha máshol nem, hát valamilyen koncert DVD-n. Közülük egyre többen használ(ná)nak maguk is ilyet annak ellenére, hogy a fülmonitorozás bizonyos körülményeit még mindig jó(kár)tékony homály fedi.

Oszlassuk hát el a ködöt, hogy tisztán lát(hall)hassunk az új technológia területén. (II. Lengyelfi Miklós)

Kosaram

Gyártók

Facebook