A megtervezett frekvenciahasználati konfigurációt kétféleképpen tölthetjük fel a berendezésekbe:

  • egyenként kézzel
  • rendszerszervező szoftverrel

Ha kézzel töltjük fel, akkor is célszerű kihasználni a berendezések szinkronizálási szolgáltatását, tehát az adóba vagy csak a vevőbe töltni az adatokat, majd azt szinkronizálni a hozzátartozó másik berendezéssel. A professzionális berendezések kínálnak ilyen szolgáltatást, általában infravörös jelátvitellel (tehát a bodypack-et "meg kell mutatni" a fixen telepített, általában rack-be épített egységenek).

Ennél praktikusabb, ha számítógép segítségével töltjük fel az adatokat, amennyiben a berendezés kínál erre lehetőséget. Egy ilyen szoftverben folyamatosan nyomon tudjuk követni, többek között, hogy a berendezések mit csinálnak, milyen jelszinten forgalmaznak, milyen töltöttségi állapotban vannak (adóberendezéseknél), és milyen beállítások vannak rajtuk, valamint a beállításokat könnyűszerrel tudjuk módosítani.

Kiemelnénk az ilyen szoftverek közül a Sennheiser Wireless System Manager nevű programját, melynek használata gyakorlatilag olyan egyszerű, hogy nem igényel betanulást. Mindenkinek, akinek kompatibilis berendezése van hozzá, csak ajánlani tudjuk, hogy vegye igénybe ezt az ingyenes, ugyanakkor nagyon hasznos programot. Az Audiopartner Kft. jóvoltából a programhoz magyarnyelvű használati utasítás is készült.
Azért, hogy ne kelljen sokat keresni, letöltő oldalunkon keresztül is elérhetővé tettük:

Ha már van egy jól összeállított rendszerünk, csak használni kell. Ehhez kívánunk segítséget nyújtani a fülmonitor használat alapjai című leírásunkkal.

<<< Frenvencia tervezés <<<   |   >>> A fülmonitor használat alapjai >>>

Kosaram

Gyártók

Facebook