alt

A frekvenciák megtervezése akkor szükséges, ha sok vezeték nélküli rendszer dolgozik együtt. Ez a tervezés történhet kézzel, de ez nem javastolt. A frekvenciák egymásra hatását kézzel szinte lehetetlen kiszámolni, viszont léteznek igyenesen használható programok, melyek kifejezetten erre lettek kifejlesztve.

Ezek a programok segítenek abban is, ha tudjuk, milyen frekvenciákat szeretnénk használni (vagy a helyszínen dolgozó kollégák), és abban is, ha szeretnénk javaslatot kérni, milyen frekvenciákra érdemes a berendezéseinket hangolni. Nagy előnye ezeknek a programoknak, hogy általában ismerik a TV adók frekvenciáit is, így ha beállítjuk, hányas számú TV-csatornák foglaltak az adott helyszínen, ezt is figyelembe veszik.

Végeredményben a programok megmondják, hogy a tervezett frekvenciák egymással kompatibilisek-e, illetve milyen frekvenciákat használjunk. Használatuk nem túl bonyolult, viszont nagyon hasznos!

 

Két nagy gyártó programját javasoljuk, melyek a mi letöltő oldalainkon keresztül is elérhetőek:

Miután a frekvenciahasználatot megterveztük, márcsak a beállításokat kell a berendezéseken megcsinálni. Ha sok berendezéssel dolgozunk együtt, hasznos lehet őket rendszerben foglaló számítógépes szoftver használata is.

<<< Frekvenciaválasztás a helyszínen <<<   |   >>> Konfiguráció beállítása >>>

Kosaram

Gyártók

Facebook