Mivel mára elengedhetetlen eszköze a fülmonitor a zenés műsoroknak, így nem kell csodálkozni, hogy idén is láthattuk a fellépők füleiben a klasszikus Shure SE215-öt.

De a 2017-es Dal produkcióra nem csak a zenészek, hanem mi is vittünk egy „kicsi” újdonságot,
az új digitális Phonak rendszert!

Miután szerencsésen bemutatkozott a Phonak – Roger™ rendszer, a Silent Signal Kft. és Bácskai Gábor (Mazsi) felkérésére a Dal produkcióba is megbízást kaptunk, hogy építsük ki a zsűri súgórendszerét. Mivel már több produkcióban dolgoztunk együtt ezzel a csapattal (például a Rising Star-ban), örömmel fogadtuk a felkérést.

Erre a feladatra a Roger™ tökéletesen megfelelt, és külön kívánságként érkezett, hogy ezt a rendszer vigyünk, hiszen már bizonyított és aki eddig használta, az tökéletesen meg volt vele elégedve. Rendszerünk 3 db Phonak – Roger™ Bázisállomásból, 2 db Phonak – Roger™ Zsebadóból (vezetékkel használva) és 5 db Phonak – Roger™ Miniatűr Fülhallgatóból állt. A zsűri 4 tagú, és egy tartalék rendszert is vittünk, ami végig csak készenlétben maradt.

A zsűri fülmonitorja elengedhetetlen szerepet tölt be, hiszen ezek keresztül kapják a rendezői utasításokat a próbák, felvételek és az élő adások során. Nagyszerű volt az együttműködés a zsűrivel (ez azért fontos, mert mi voltunk folyamatosan a zsűri mellett az adások alatt, a fülhallgatókat kellett feladni nekik, igazítani, visszagyűjteni, ellenőrizni, tisztítani, és ha élő adás közben más gondja volt a zsűrinek, abban is segítettünk, mivel fizikailag mi voltunk a legközelebb hozzájuk, ugyanis bent ültünk a közönségben a zsűrihez legközelebbi helyen). A zsűritagok elmondása szerint kényelmesek voltak a fülhallgatók, amit az is igazolt, hogy rendszeresen elindultak adás után az öltözőkbe és elfelejtették, hogy a fülükben van a fülhallgató. Úgy kellett eléjük állni és visszakérni a fülhallgatókat.
Azt is elmondták, hogy teljesen tisztán hallották a fülükbe érkező hangot, és semmilyen zaj, zavaró hatást (sercegést, sziszegést, fals hangot, kihagyást) nem tapasztaltak. Ez a korábbi analóg rendszerekhez képest nagy előrelépést jelent, mind hangminőségben, megbízhatóságban, zavarvédettségben és kényelemben is, a kisebb méretű fülhallgató miatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A berendezések hibátlanul működtek egész idő alatt, mindenki legnagyobb elégedettségére!

Külön megköszönjük a stáb munkáját, mivel precízen és kiegyensúlyozottan dolgoztak és irányították a munkát, ez nagyban megkönnyítette a mi feladatunkat is!  

Kosaram

Gyártók

Facebook