Horváth Zoltán nyereményátadás

Horváth Zoltán
/hangmérnök/

A 2014-es Hangfoglalás nyereményjátékunk másik szerencsés nyertese: Horváth Zoltán, aki az Oktopus Multimédia Intézet tanulója. 

Az ő nyereménye egy pár ER akusztikai hallásvédő, melynek elkészítéséhez Zoltán füléről lenyomtato vettünk, és ez alapján készült el az ő fülére formált, egyenletes csillapítású hallásvédő. Nyereményének átadása során megtudtuk, milyen tervek alapján szeretne eljutni az elektronikus zene írás elsajátításának legmagasabb szintjéig.

A továbbiakban Zoltán zenei pályafutásáról olvashattok.

 

 

Mihez fogod használni az új hallásvédődet?

Másfél éve kezdtem komolyabban foglalkozni elektronikus zene írásával az Oktopus Multimédia Intézetben. Itt egyértelművé vált, hogy szükségem lesz hallásvédőre a tanulmányaim és a munkám során. Különböző oktató filmeken néztük, hogy fiatalok hol és milyen mértékben veszítik a hallásukat.  Ekkor csináltattam egy egyéni szilikon hallásvédőt, de sajnos az nem túl tökéletes. Már korábban néztem az ER akusztikai hallásvédőt, ezért nagyon örültem, mikor megláttam, hogy meg lehet nyerni. És hogy meg is nyertem… :)

Hogyan kezdődött az elektronikus zene- szakma iránti érdeklődésed?

Nagy zenei rajongással kezdődött. 4-5 éve kezdtem próbálkozni a DJ-zéssel, de rájöttem, hogy ez nem jelent akkora kihívást, más zenéivel előállni, illetve minden sarkon van egy DJ és csak ebből nem tud helytállni egy fiatal pályakezdő. Így eldöntöttem, hogy saját szerzeményekkel szeretném a rajongók számát növelni, úgyhogy mindent az elektronikus zeneírásra tettem fel. Másfél éve teljesen feladtam a DJ-t, ekkor kezdtem el eleinte autodidakta módon, majd az Oktopus iskolában hangmester képzésre jelentkezni.

nyeremény: ER akusztikai hallásvédő

Mióta jársz az Oktopus-ba és mik a terveid a megszerzett papíroddal?

2014. szeptemberben kezdtem ezt a tanulmányomat, ez egy két éves OKJ tanfolyam. Ezzel hangmesteri képesítést kapok (régen hangtechnikus volt a neve) mind elméleti, mind gyakorlati szinten. A jövőben szeretnék a lehető legtöbbet ezzel foglalkozni, ilyen területen dolgozni. Szeretnék egy sikeres, elismert producer lenni és úgy érzem, ehhez az Oktopus megadja a megfelelő zenei képzettséget, minőséget, valamint most van lehetőségem szakmai ismeretségeket kötni ehhez.

Hol tartasz a szárnypróbálgatásban?

Többek szerint nehéz az indulás ezen a területen. Sok türelemmel, odafigyeléssel, kudarccal, idegességgel jár ennek a szakmának a kezdése az apró örömök mellett, de 2-3 év alatt el lehet jutni egy olyan szintre, hogy az ember leül egy program elé és amit meg akar valósítani hangban, ahhoz tudja, hogy hova nyúljon. Én egyelőre ebben a tanuló szekcióban vagyok. Remélem, hamar eljutok arra a szintre, ahol a fejemben megszületett zenét minél hamarabb meg tudom valósítani.


Van már esetleg olyan hangod, amit esetleg mások is hallhattak már valahol?

Még teljes, elkészült szerzeményem sajnos nincs, de több elkezdett projekt is van már. Remélem, ezek hamar el is készülnek.

Kosaram

Gyártók

Facebook