Gyimesi Károly

Gyimesi Károly nereményátadása

/basszusgitár/

 

A 2014-es Hangfoglalás alkalmával meghirdetett nyereményjátékunk egyik nyertese: Gyimesi Károly,aki egy székesfehérvári basszusgitáros. 

Az ő nyereménye egy Shure SE 215-ös fülhallgató.


Az átadás alkalmával beszélgettünk Karesszal, hogy milyen zenei múltal rendelkezik és mi a terve a jövőben.

A továbbiakban Károly zenei pályafutásáról olvashattok.

 

Mit szóltál, amikor megtudtad, Te lettél az egyik nyertesünk?
Először nem hittem el. Soha nem nyertem ilyen nyereményjátékon, azt hittem ilyen nem létezik. Nagyon megörültem neki!

Mióta foglalkozol zenével?
Már kiskorom óta érdekel a zene. Eleinte zongorával kezdtem, majd csatlakozott hozzá a basszusgitár.  Ma már inkább az utóbbival foglalkozom, de időnként a zongora elé is szívesen leülök.

Játszol valamilyen zenekarban is?
Nagyjából 2-3 zenekarban próbáltam szerencsét, de azokban nem igazán találtam meg a helyem.
2014 novemberében egy fehérvári bandával részt vehettem egy szerb tehetségkutatón, a FestivalOmladina-n, ahol „megízlelhettem”, milyen érzés más nemzetiségű emberek előtt játszani… természetesen szenzációs volt!
Jelenleg nem játszom zenekarban, de folyamatosan dolgozom saját projektemen, melynek hallható / látható eredménye várhatóan a nyár végén - ősz folyamán lesz.

Milyen stílust kedvelsz? 
Elsősorban Hard Rock és Metal zenét kedvelek és játszok, de hangulatembernek mondanám magam ilyen téren, hiszen a jazztől a „centrifuga”- zenéig mindent meghallgatok… Természetesen fontosnak tartom, hogy a zeneszámban érezhető legyen egyfajta kreativitás és egyediség. Nagy hatással van rám az amerikai AvengedSevenfold zenekar, valamint a híres basszusgitár-szólista, Marcus Miller.

Milyen terveid vannak a zenével kapcsolatban?Shure SE215 fülhallgató

 

Idén vagyok utolsó éves egy fehérvári gimnáziumban. Kommunikáció és média szakon (kommunikátor, hangmérnök) szeretnék tovább ta

nulni Budapesten és mellette beindítani a zenei karrierem, amihez úgy érzem, nagyobb esélyeim vannak a fővárosban.

Mi a terved a megnyert fülmonitorral?
Egyelőre „csak” zenehallgatásra fogom használni, de amint tehetem, szeretnék magamnak egy teljes fülmonitor rendszert beszerezni a jobb teljesítmény és hallásvédelem érdekében.

Kosaram

Gyártók

Facebook