Bedrótozva

alt

 

Áttörő újítás a műsorvezetők fülében: diszkrét és kényelmes Voice Technologies VT600C fülhallgatók már a TV2 és az MTVA műsoraiban is.

 

Amerikai akciófilmekben tűnhetett fel először a nézők számára, aztán külföldi TV adások műsorvezetőinél találkozhattunk vele, míg mára a broadcast ipar számos reprezentánsának nyakában láthatjuk tekeredni azt a jellegzetes spirált. Időközben az addig talányosnak tűnt kérdésre is választ kaphattunk: mi a csuda az ott?



alt

Természetesen a fülmonitor rendszerről van szó, amely már nem csak a testőrök és rock sztárok kiváltsága, hanem a hazai műsorszolgáltatók is igyekeznek kihasználni az általa nyújtott előnyöket.

A broadcast területen meghonosodott fülmonitorok használatának elsődleges célja, hogy az adás során a műsorvezetőt/riportert a rendező a kellő pillanatban instrukciókkal/információkkal láthassa el.
Természetesen mindezt úgy, hogy a külső szemlélő ezekből a háttérben zajló akciókból semmit se vegyen észre. Azaz a fülbe dugott szerkezet minél kevesebbet engedjen láttatni – és főleg hallatni magából.
A zökkenőmentes használat követelménye még a monitor viselőjének és az utasításokat adó személyének összehangolt munkája, hogy a fülben váratlanul megszólaló „úr hangja” ne okozzon zavart az élő adásban.



alt

Ez utóbbit a rutin képes kiküszöbölni, minden másért maga az eszköz felelős. A fülmonitor.hu által forgalmazott Voice Technologies VT600C az elvárásoknak tökéletesen megfelel, a svájci cég termékei immár a közszolgálati m1 és TV2 eszköztárát is bővítik – a visszajelzések alapján a műsorvezetők és technikusok teljes megelégedésére. Egyes műsorvezetők nem is vállalnak az ilyen fülhallgatójuk nélkül felvételt.

A VT600C típusú fülhallgatók kiváló beszédérthetőséget és hosszú ideig történő használat esetén is komfortos viseletet biztosítanak a felhasználóknak.

altA hallójáratban végződő akusztikus cső rugalmas, így nem irritálja a fület, a méretre igazított illeszték pedig biztosítja a fülhallgató pontos elhelyezkedését és megakadályozza annak kiesését. A kiváló minőség mellett rejtett használatot tesz lehetővé azáltal, hogy a fülhallgatóból gyakorlatilag nem szűrődik ki zaj, ami az adást/felvételt zavarhatná, ugyanakkor a rendezői utasítások mindvégig tökéletesen hallhatóak maradnak. Rugalmas, spirális vezeték segít abban, hogy a fej forgatásának következtében a fülhallgató ne tudjon elmozdulni, a kábel pedig szinte észrevehetetlen maradjon még oldalsó kameraállásokból is.


alt

A TV2 stúdiójában a fülmonitor.hu által szállított rendszer vezeték nélküli megoldásra épül, Shure PSM1000 adókból és diversity rendszerű vevőkből, valamint a már említett Voice Technologies VT600C fülhallgatókból áll. A megvalósítás során egy hat sztereó csatornából álló fülmonitor rendszer került kialakításra, amely sokoldalúan alkalmazható és távfelügyeleti rendszerrel ellenőrizhető, programozható.

Nagyteljesítményű rádiójel-átvitele biztosítja a teljes stúdióterület megbízható lefedettségét és a kiváló hangminőséget, mind a műsorvezetőknek adott instrukciók vonatkozásában, mind pedig a zenés műsorok fellépőinek monitorozásában.

A fülhallgató készletek többféle illesztéket, rögzítő csipeszt és vízálló hordozótokot is tartalmaznak, nagyfokú kényelmet nyújtva még a legigényesebb felhasználók és legkényesebb fülek számára is.


 

Kosaram

Gyártók

Facebook