Németh János

alt

/gitár, basszusgitár/

A 2013-as Hangfoglalás kiállításra meghirdetett nyereményjáték győztese: Németh János, dunavarsányi gitáros.
Nyereménye egy LD Systems MEI1000 G2 vezeték nélküli fülmonitor szett, melyenek átadása alkalmat teremtett, hogy egy kicsit beszélgessünk is zenéről, fülmonitorról, az élet szép pillanatairól.
A továbbiakban Németh Jánossal folytatott beszélgetésünket olvashatjátok. 

A megnyert MEI1000 G2 fülmonitor rendszer már a hosszú távon, szabadon használható frekvenciasávban működik.




Emlékszel, mikor felhívtalak és közöltem, hogy te nyerted meg a fülmonitor szettünket?

Igen, valóban hitetlenkedtem. :-)

Mikor kezdett érdekelni a zene?
Már kisgyerek koromban sokat hallgattam zenét, sok műfaj érdekelt, tetszett. Általános iskolás koromban kezdtem a rock zene felé orientálódni. Eleinte inkább a zongora érdekelt, de a középiskolai éveim alatt 
sokan gitároztak a környezetemben, így én is megszerettem, majd lassan átváltottam.

Hogyan kezdődött a gitár tanulmányod?
16 évesen vettem meg életem első gitárját. 1-2 évig csak próbálkoztam, osztálytársakkal pengettünk, majd 18 évesen úgy döntöttem, hogy itt az ideje zenetanárhoz fordulni. Gimnáziumban alapítottunk egy zenekart, így az adott inspirációt, hogy elkezdjek komolyabban foglalkozni a gitározással. 

Gimnázium után mi lett a zenekarotokkal és a gitár tanulással?
Összesen 1 évig tanultam zenetanárnál gitározni, utána 1évig katona voltam. A katonaság alatt is időnként előkerült a gitár. Ott alakult ki basszusgitár iránti érdeklődésem, így hamar ki is próbáltam és elkezdtem rajta játszani. Egészen hasonló a technikája, mint az akusztikus gitáré, így könnyen ment a váltás. Ezután pár év kimaradt, de a zenét sose lehet letenni, így hamar újrakezdtem.

Milyen zenekarokban játszottál eddig/játszol jelenleg?
altPár év kihagyás után az első komolyabb zenekar, aminek tagja voltam, a Making Memories volt, amelyet 1995-ben 
alapítottunk. 2001 környékén oszladozni kezdett a csapat, de szerencsére beszállt néhány új tag, így kialakult egy új zenekar, a Trip-10. Ez a zenekar 2007 táján szűnt meg. 

Ezután ismét kimaradt egy kis idő, amikoris elkezdtem gitárt tanítani gyerekeknek. Néhány év elteltével egy régi ismerősöm zenekarába, a kaposvári Illegal zenekarba léptem be, mely 1989 körül élte fénykorát, de az utóbbi évekig több koncerten játszottunk. Eközben egy másik zenekarba is beléptem, akikkel szintén sikeresek voltunk. Nagyon jó, pörgős zenekar volt. Sajnos mára már mindkét zenekar feloszlott.
Jelenlegi zenekarom, a Gina's Giants, amellyel feldolgozásokat játszunk pl. Pinktől és Robie Williams-től.

Hogyan találkoztál a fülmonitorral?
Egy ideje meguntam, hogy nagy kontrolládákat, erősítőket cipeljek, így elkezdtem a fülmonitorról érdeklődni, ám eddig még nem sikerült beszereznem. Most, hogy megláttam a nyereményjátékotokat, nagyon megörültem neki és gondoltam, szerencsét próbálok. Már nagyon várom, hogy kipróbálhassam. Úgy érzem sokkal egyszerűbb lesz ezzel 

dolgozni. Nem leszek lekötve a színpadon, hanem szabadon mozoghatok és nem is kell sokat cipekednem. 

Köszönöm szépen a lehetőséget!

Kosaram

Gyártók

Facebook