Az alábbiakban arról olvashattok, hogyan kellene helyesen füllenyomatot készíttetni egyéni fülre önött fülhallgatókhoz, hallásvédőkhöz, illesztékekhez. Jó ha ezzel tisztában vagytok, mert sajnos nem minden audiológus tudja, hogy egy zenésznek milyen lenyomatra van szüksége.

Ahhoz, hogy élvezni lehessen az  egyéni, fülre öntött  fülhallgatók előnyeit, rendkívül fontos a pontos illeszkedés. Ha ez megvalósul, a fülhallgató kiváló minőségű hangon fog szólni és a lehető legjobban védi a felhasználó hallását. Tehát a legfontosabb, hogy jól illeszkedjen a fülhallgató és kényelmes legyen. Annak érdekében, hogy Neked is elkészíthessük a tökéletes fülhallgatót, a füledről egy lenyomatra van szükségünk.
A füllenyomatot cégünk audiológusa tudja levenni, vagy amennyiben ez szervezési okokból nem megoldható, más audiológus is elvégezheti a műveletet  és a lenyomatat el kell majd küldened nekünk. Ha nem nálunk készül a lenyomat, akkor légy szíves ezt a leírást add oda a szakembernek, aki a lenyomatot veszi.

Az alábbiakban összefoglaljuk, hogyan készíttess füllenyomatot és szállíttasd el hozzánk, ha a mi audiológusunk túl messze van Neked:

1) Válaszd ki a  környékeden levő legközelebbi/legjobb audiológust. Előre egyeztesd, hogy csak lenyomatvételre van szüksége és a lenyomatot szeretnéd elvinni.  Ha szükséges, segítünk megtalálni a megfelelő

2) Általában  egy lenyomatvételért 2500-6000 forintot kell fizetni, ez persze attól függ hol laksz és milyen audiológust találsz.

3) Nagyon fontos, hogy a minta jó minőségű szilikonból készüljön.

4) A  legfontosabb, hogy nyitott szájjal  történjen  a lenyomatvétel és a hallójárat második kanyarulat is tartalmazza.

Helyes füllenyomat

Ehhez az szükséges, hogy:

  • Legyen nyitva a szád, miközben a lenyomatvételi anyagot befecskendezik a füledbe!
  • Ne csukd be a szád addig, amíg az anyag meg nem szilárdul!

 Javasoljuk, hogy tegyél a fogaid közé  „harapás gátlót”, ameddig el nem készül a minta. Amennyiben ilyen nincs az adott audiológusnál, jó megoldás lehet, ha a behajlított középső és mutatóujjadra finoman ráharapsz, amivel gyakorlatilag „kipeckeled” a szádat.

(Ne zavarjon, ha ez szokatlan mozdulat és látvány, mert valóban ez  lesz  a kulcsa a fülhallgató helyes illeszkedésének.)

Harapás gátló

5) Kérd el a lenyomatot és helyezd egy olyan  dobozba,  amiben  biztonságban van a szállítás alatt. Kérjük, írd rá a nevedet és a dobozzal küldd el nekünk a lenyomatot az alábbi címre:

Fullmonitor Kft.
1021 Budapest, Budenz út 18.  

Ezt a leírást innen töltheted le PDF formátumban.

Kosaram

Gyártók

Facebook